Om ett år skal Oil Shaver lanseres på verdensbasis.

Sammen med havforsker Ingvar Huse fra Austevoll er daglig leder Terje Hemnes i åkrehamn Trålbøteri, i front for utviklingen av prosjektet Oil Shaver, skriver Fiskeribladet Fiskaren .

Prosjektet er en samarbeidsavtale mellom åkrehamn Trålbøteri AS og Husen AS, og har fått støtte fra Innovasjon Norge og Norsk Oljevernforening for operatører (NOFO). Selskapet utvikler en teknologi som skal «barbere» oljesøl bort fra havoverflaten. Selskapet har blant annet deltatt i Google-sjef Eric Schmidts kone, Wendy Schmidts, «Oil Cleanup X Challenge»-konkurranse med godt resultat.

– Vi har dette året igjen på utvikling. Dette må virke før vi kan selge det over hele verden. Etter planen skal vi ha en øvelse i sommer sammen med NOFO og Kystverkets «Utvær». Det blir på en måte eksamen, sier daglig leder i Terje Hemnes i familiebedriften åkrehamn Trålbøteri til Fiskeribladet Fiskaren.

Trål og snurrevad
Men det er trål- og snurrevad-produksjon og salg som er grunngesjeften. Jernvarehandel står for rundt halvparten av Karmøy-selskapets omsetning, med butikk både i åkrehamn og på Husøy.

– Her selger vi mye til offshore og landbasert industri i tillegg til fiskeri. Selskapet forhandlerer også de fleste aktuelle fiskeredskaper, også sportsfiskeredskaper, sier Hemnes.

Offshore
Trålbøteriet har også en stor avdeling for alle typer løfteredskaper som produserer, kontrollerer og leverer redskaper i ståltau, kjetting og fiber for løft, sleping, surring til alle typer land- og offshoreoperasjoner. Avdelingen har et stort lager av trål, snurpe- og kranwire, kjetting, fiber, fortøyningstrosser og komponenter som gjør at selskapet kan levere det meste på kort varsel.

– Vi har rammeavtale med Havforskningsinstituttet og der leverer vi mye. Det er lite eksport, men vi fikk nylig en forskningsordre fra Vietnam på trål.

– Det slenger en sånn ordre inn av og til, sier Hemnes.

– Ellers foregår mye av salget på sør- og vestlandet, og litt i Trøndelag, sier han.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR