Talisman Energy Inc aksjonærer stemte i går kveld så godt som enstemmig ”ja,” og godkjente dermed tilbudet på USD 8.3 milliarder som Repsol SA kom med 15. desember i fjor. Dermed er det klart at det spanske selskapet å erverve Talismans verdensomspennende virksomhet, melder Reuters.

Aksjonærene aksepterte tilbudet om USD 8 per aksje for selskapet, en 56 prosent premium sammenlignet med sluttkursen tirsdag på Toronto Stock Exchange. Repsol vil også overta Talismans USD 4.7 milliarder i langsiktig gjeld.

Avtalen krever fortsatt myndighetsgodkjennelse, hvilket forventes innen midten av året.

Talismans aksjer, som ifølge nyhetsbyrået en gang ble omsatt til C $ 25.40, falt til under C $ 4 sent i fjor som følge av oljeprisfallet kombinert med aldrende operasjoner i Nordsjøen som kreves dyrt vedlikehold, og fiaskoen med Yme-utbyggingen.

– Det er ikke kanskje det beste resultatet man kunne håpet på, men vi er i en svært vanskelig situasjon, sa Hal Kvisle, selskapets avtroppende administrerende direktør.

– Talisman er ikke alene om dette, men vår egen situasjon ble vanskeliggjort av en svært kompleks situasjon i Nordsjøen … Det var ett hinder for mye for oss å komme over.

Talisman startet sitt liv som kanadisk datterselskap av BP, og ender nå på spanske hender. Repsol forventer at oppkjøpet vil øke oljeproduksjonen med 76 prosent til 680.000 fat per dag, mens reservene vil øke 55 prosent.

 

Forrige artikkelSe plattformen som skal granskes
Neste artikkelMer GoM-arbeid for TGS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR