Åtte aksjonister fra Natur og Ungdom ble klippet løs og innbrakt etter en aksjon utenfor verftsområdet Vestbase i Kristiansund tirsdag morgen., NTB

De åtte protesterte mot leteboringen på Goliat-feltet i Barentshavet. Aksjonens mål var å hindre klargjøringen av riggen Eirik Raude, som er på vei mot det kontroversielle leteområdet.

– De åtte hadde lenket seg fast og nektet å etterkomme vår anmodning om å flytte seg, derfor ble de klippet løs og innbrakt til politistasjonen, sier operasjonsleder Geir Kristoffersen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB. Politiet vurderer å bøtelegge aksjonistene, men Kristoffersen understreker at det hele gikk rolig for seg.

Leteboringen i Barentshavet skal utføres for det italienske oljeselskapet Eni 64 kilometer utenfor kysten av Finnmark.

– Goliat-feltet ligger i en av de aller mest sårbare og verdifulle delene av Barentshavet. Dersom den nye regjeringen starter sitt arbeid med å tillate oljeboring i dette området, har de lagt miljøambisjonene sine på et lavmål, sier Ane Hansdatter Kismul, leder i Natur og Ungdom. (©NTB)

Forrige artikkelSnøhvit-rørledningene på plass
Neste artikkelStatoils HMS-direktør: – Grove vurderingsfeil må gi konsekvenser

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR