Lundin Norway har boret en avgrensningsbrønn på Alta-funnet i Barentshavet og har gjennomført en produksjonstest fra brønnen med meget gode resultater.

-Dette lover godt for en utbygging av feltet, sier administrerende direktør Kristin Færøvik i en melding.

Funnet av Alta ble gjort i 2014 og ligger på det som heter Lopphøgda, om lag 160 kilometer nordvest av Hammerfest. Avgrensningsbrønn 7220/11-4 som ble boret nå ligger om lag 1,8 kilometer sør for funnbrønnen. Her traff man en hydrokarbonkolonne med en tykkelse på 48 meter, fordelt på 4 meter gass og 44 meter olje.

Testingen ble gjort gjennom en 56/64 tommers dyseåpning, som tilsvarer en diameter på rett over 2,2 cm, med en maksimal produksjonsrate på 6 050 fat olje og om lag 93 000 kubikkmeter gass per døgn.

Parallelt med arbeidet med å kartlegge reservoaret og reservoaregenskapene jobbes det med å utvikle et utbyggingskonsept for Alta og nabofunnet Gohta. Gohta ble funnet i 2013 og ligger ca. 20 kilometer vest for Alta.

Oljeselskapet har gjennomført flere konseptstudier som skal danne grunnlaget for et konseptvalg ved en utbygging.

– Denne siste brønntesten i Alta lover godt for en selvstendig utbygging i området, og vi jobber videre med et mål om at Alta og Gohta skal bli vårt neste store utbyggingsprosjekt. Vi deltar også i arbeidet med å utrede en mulig mottaksterminal for råolje på land i Finnmark, sier Færøvik.

Lundin Norway vurderer Lopphøgda til å bli selskapets nye kjerneområde på norsk sokkel.

-Vi planlegger omfattende leteaktivitet her for de kommende årene og har tro på at det er mulig å gjøre flere økonomisk drivverdige funn, sier Færøvik.

En rekke leteprospekter er identifisert i området på Lopphøgda hvor Lundin Norway er operatør.

-Vi planlegger å bore første letebrønn i minst to av disse prospektene allerede i år, sier Kristin Færøvik.

Forrige artikkelOD venter PUD-er verdt over 100 milliarder før nyttår
Neste artikkelAxess sikrer langtidskontrakt med KCA Deutag

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR