Altus Intervention har inngått en femårskontrakt med Maersk Oil for å levere brønnintervensjonstjenester i Nordsjøen. Det melder selskapet mandag.

Avtalen inkluderer leveranse av slickline tjenester, kveilerørstjenester, brønnovervåkning, brønnperforering og wireline traktortjenester for å støtte Maersk Oils operasjoner og nedstegningskampanjer i Nordsjøen.

– Vi er glade for å bygge på vårt eksisterende samarbeid med Maersk. I denne avtalen demonstrerer vi både bredden av tjenester og disipliner vi kan tilby og evne til å levere integrerte brønnintervensjonspakker, sier Garry Michie, som leder Altus Interventions britiske virksomhet.

– Målet vårt er å tilby bærekraftige kostnadsreduksjoner til våre kunder. Vi leverer teknologi som har vist seg svært verdifull målt i økt verdiskapning, men også mindre risiko fra oljebrønnene den anvendes i, sier Michie.

Åge Landro, konsernsjef i Altus Interventions morselskap, Qinterra AS, ønsker også avtalen velkommen.

– Vi har hatt gleden av å jobbe med Maersk over mange år, og levert brønnteknologi til deres operasjoner i Danmark. Jeg ser på denne kontrakten som en bekreftelse på at tjenestene vi har levert til Maersk holder god kvalitet, sier han.

Qinterra består av datterselskapene Altus intervensjon som tilbyr totalleveranser innen brønnintervensjon i Nordsjøen og Qinterra Technologies som leverer brønnintervensjonsteknologi internasjonalt. Qinterra sysselsetter i dag 1.230 mennesker med virksomheter i Norge, Danmark, UK, Vest-Afrika, Midtøsten, USA og Malaysia. Hovedkontoret ligger i Stavanger.

Maersk Oils mest betydelige eiendel i Norge Johan Sverdrup-feltet, hvor selskapet eier 8,44 prosent.

Forrige artikkelFlere oljerigger i drift
Neste artikkelNy rapport: Lønnsforskjellene øker

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR