Alvheim har levert sin last nummer 400. Siden juni 2008 har Alvheim gitt brutto inntekter på rundt 190 milliarder kroner, melder Det norske.

– Alvheim har vært et eventyr siden starten, og er det fortsatt. Det er selve pengemaskinen i selskapet som gjør det mulig å nå visjonen om å alltid gå videre for å skape verdier på norsk sokkel. Alvheim er en verdistrøm fra brønn til bank, sier Svein J. Liknes, vice president Alvheim Asset.

51 milliarder liter olje

Med last nummer 400 er det transportert over 320 millioner fat fra Alvheim. I tillegg kommer omtrent 20 millioner oljeekvivalenter med gass som er produsert og eksportert i samme periode. Oljeproduksjonen tilsvarer rundt 51 milliarder liter, som igjen tilsvarer rundt syv liter olje til alle verdens innbyggere.

Oljeprisen har i perioden variert fra under 38 dollar fatet til over 140 dollar fatet, i gjennomsnitt har oljen fra Alvheim blitt betalt med mellom 93 og 94 dollar fatet. I samme periode har dollarkursen svingt fra 5,6 til 8,7 mot norske kroner. Brutto inntekter nærmere USD 30 milliarder, tilsvarende rundt NOK 190 milliarder etter dagens kurs.

Hver gang oljen losses må slangen til tankbåten kobles til to ganger. Denne operasjonen er gjennomført rundt 850 ganger – uten personskader eller miljøhendelser. Det har heller ikke gitt negative påvirkninger på produksjonen. Oljen er solgt til 16 kunder i minst ni forskjellige land, blant annet USA, Japan og Sør-Korea. Oljen fra Alvheim er transportert en avstand som tilsvarer rundt 19 turer rundt ekvator.

 «Field Operator of the Year»

I fjor fikk Det norske pris fra Rystad Energy som «Field Operator of the Year» og vant Gullkronen 2015 for utmerket drift av Alvheim-området. Liknes sier han er stolt over det arbeidet som gjøres.

– Vi har drevet godt hele tiden og løst tekniske utfordringer underveis, samtidig som vi hele tiden arbeider med å bli enda bedre. Jeg vil understreke teamarbeidet som helt siden oppstarten har preget driften av Alvheimfeltet og den oppmerksomheten vi alle har hatt for å nå målene vi har satt oss.

 

Forrige artikkelLavere dagrate for «Normand Reach»
Neste artikkelHer finnes 90 prosent av oljen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR