Produksjonen fra Marathon Petroleums olje- og gassfelt Alvheim i den nordlige delen av Nordsjøen er i gang, ett år forsinket.

Feltpartner Lundin melder i dag at produksjonen fra Alvheim FPSOen (Flolating Production, Storage and Offloading) er i gang. Alvheim FPSOen er en konversjon av MST Odin (Multipurpose Shuttle Tanker), en av Statoils gamle flåte av fartøy som kunne brukes til transport, produksjon eller boring, avhengig av valgte topsides. Akkurat denne er konvertert av Keppel FELS i Singapore, og utrustet hos Aibel i Haugesund.

Alvheim FPSOen har en produksjonskapasitet på 120,000 fat olje per dag, men er ikke ventet å skulle håndtere mer enn 13,500 fat per dag fra Alvheim. Derfor skal skipet, i tillegg til Alvheim-produksjonen, fungere som hub for andre, og mindre, felt i området; StatoilHydros Vilje-felt er allerede linket inn, mens utbyggingsprosjektet Volund er planlagt knyttet opp i 2009.

Ifølge Oljedirektoratet inneholder feltet 25,5 millioner standard kubikkmeter olje og 5,6 milliarder standard kubikkmeter gass.

Andelshavere i Alvheim er: Marathon Petroleum Norge (65 prosent, operatør), Lundin (15 prosent), ConocoPhillips (20 prosent). Feltet inkluderer lisensene PL203, PL088BS og PL036C.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR