Riggledigheten i oljebransjen vil fortsette å stige, og mange av riggene som blir ledige kommer trolig ikke tilbake, tror Nordea Markets. Det melder NTB.

– Det kommer til å bli helt forferdelig i Nordsjøen de neste par årene. Vi tror at etterspørselen vil falle slik at betydelig flere rigger blir ledige, sier oljeserviceanalytiker Janne Kvernland i Nordea Markets til Finansavisen.

I tillegg til suspensjoner og kanselleringer, går flere rigger ut av eksisterende kontrakter.

Ifølge rapporten fra Nordea vil 13 flytende borerigger ha fullført sine kontrakter på norsk sokkel før nyttår, og flere av de eldste riggene får kanskje aldri boreoppdrag igjen.

Senest tirsdag meldte Songa Offshore at «Songa Delta» midlertidig suspenderes, etter at den pågående Slemmestad-brønnen som bores for Statoil er ferdigstilt og forlatt.

Les mer: Nok en rigg i bøyen

Klare for skraping

– Å reaktivere en rigg som er 30 år gammel er mer risikofylt enn en som er 10 år gammel, og vi venter massiv riggdød i Nordsjøen.

I norsk sektor er mer enn 40 prosent av de flytende boreriggene over 20 år, og på britisk side er det 90 prosent. Kvernland anslår at 14 av riggene på norsk sokkel er skrapingskandidater.

Forrige artikkelEnighet på overtid – avverget streik
Neste artikkelBekymring for sikkerheten på norsk sokkel

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR