Oljeanalytikere tror ikke det varer lenge før myndighetene griper inn i konflikten på sokkelen som i går eskalerte ved at OLF varslet lockout.

Analytikerne mener Oljeindustriens Landsforening (OLF) spiller et høyt spill etter varselet om lockout fra og med tirsdag neste uke, men tror en eventuell slik opptrapping blir kortvarig, melder NTB.

– Historisk sett vet man at dersom det blir lockout er streiken så å si ferdig. Det er snakk om en viss kortsiktig påvirkning av oljeprisene, men neste uke snakker vi nok ikke om det en gang, sier oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets til nyhetsbyrået.

Analytiker Carsten Fritch i Commerzbank stiller seg også tvilende til muligheten for at en lockout blir en realitet.

– Norge er kjent som en pålitelig produsent, så hvis det blir noe av lockouten, vil regjeringen raskt gripe inn, sier analytiker Carsten Fritsch i Commerzbank.

Da OLF kom med sitt varsel torsdag ettermiddag, gjorde oljeprisen umiddelbart et byks oppover. Analytikere betegner prisøkningen som en spontan reaksjon. Oljeanalytiker Thina Margrethe Saltvedt i Nordea mener at dersom en lockout faktisk blir tilfelle, vil det ramme det europeiske markedet hardt.

– Dersom lockouten blir vedvarende kan det presse opp prisene på petroleum og diesel i den grad at det i verste fall vil føre til en knapphet på oljeprodukter, sier Saltvedt ifølge NTB.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR