Tre av ti AFP-pensjonister angrer på at de forlot arbeidslivet, viser en undersøkelse som Synovate MMI har gjort for Senter for seniorpolitikk (SSP).

NTB

Samtidig er de aller fleste AFP-pensjonister også i stand til å returnere til yrkeslivet. Færre enn hver tiende av dem sliter med helsa, skriver Dagsavisen.

Ved inngangen til 2007 mottok nær 41.300 personer avtalefestet pensjon, ifølge tall fra Arbeids- og velferdsdirektoratet (Nav). Antallet har økt med over 10 prosent det siste året. Det betyr at hver femte person mellom 62 og 66 år nå er AFP-pensjonist.

– I en tid da behovet for arbeidskraft er stort, er det et paradoks at mennesker som både har arbeidsevne og arbeidslyst pensjoneres, sier Åsmund Lunde, direktør ved SSP.

Undersøkelsen viser også at 36 prosent av uførepensjonistene og 14 prosent av alderspensjonistene kan tenke seg å begynne i jobb igjen. Men disse to gruppene har større problemer med helsa enn AFP-pensjonistene.

Samtidig viser undersøkelsen at fire av ti av dagens pensjonister ikke har lyst til å slutte i jobben.

Forsker Per Erik Solem ved Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (Nova) mener det kan skyldes press fra ledere og ubetenksomme kolleger som gjør at folk sier farvel til yrkeslivet.

Forrige artikkelKø for å bygge vindkraft
Neste artikkelSkal utrede bruk av thorium

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR