– Vi er grunnleggende uenige i tingrettens dom, sier Industri Energi-advokat Alexander Lindboe.,De to største fagforeningene for offshorearbeidere, IndustriEnergi og SAFE, fikk i midten av desember i fjor godkjent i Stavanger tingrett at det kan fremmes et felles krav om at nattillegget skal regnes inni pensjonsgrunnlaget. Tirsdag 11. mars startet rettsbehandlingen av gruppesøksmålet foreningene reiste på vegne av 7500 nåværende og tidligere ansatte i 18 flyteriggbedrifter tilsluttet Norsk Rederiforbund, og 3. april ble det klart at de ikke fikk rettens medhold. Nå vil de anke.

Advokat Lindboe trekker ifølge IndustriEnergis hjemmesider særlig frem to punkter i dommen hvor foreningene er uenige med dommen og som ligger til grunn for at de nå anker:

– For det første mener vi at nattillegg er et fast tillegg, mens tingretten legger til grunn at det er et variabelt tillegg. Her er vi helt uenige.

– For det andre legger retten til grunn at loven kun har offentligrettslige virkninger. Også her er vi helt uenige. Vi mener at loven også har privatrettslige virkninger. Altså at arbeidstakere kan få dom på krav om at nattillegg skal inn i pensjonstillegget, og at de har krav på etterbetaling, sier han.

Forrige artikkelGår for nummer tre på Hoop
Neste artikkelKompressorlab skal styrke norsk gasseksport

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR