Våler Arbeiderparti har enstemmig vedtatt å boikotte lokalavisen Glåmdalen de neste tre årene.- Gufs fra fortiden, mener redaktør.,NTB

Partiet vil besvare alle spørsmål fra avisens journalister med «ingen kommentar» de neste tre årene, heter det i vedtaket.

Bakgrunnen for saken er at Glåmdalens redaktør Rolf Nordberg gikk hardt ut mot Ap-ordfører Kjell Konterud i Våler i en lederartikkel sist fredag, skriver Dagbladet.

Konterud hadde satt navnet sitt på et opprop mot opprettelse av asylmottak på Haslemoen i Våler. Redaktøren skrev i lederartikkelen at ordføreren var politisk død, og anklaget ham for å spre fremmedfrykt.

Ordføreren krevde dementi på lederplass etter dette, men dementiet kom aldri. Dermed svarte Våler Ap med boikott.

– Jeg ser at det er en spesiell måte å protestere på, men nok er nok. Lederartikkelen var grov, og jeg har aldri sett maken i løpet av mine år som politiker, sier leder Bjørn Riseng i Våler Ap til Dagbladet.no.

Redaktør Rolf Nordberg synes at Våler Aps holdning er et gufs fra fortiden.

– Arbeiderpartiets fremgangsmåte minner om hvordan partiene prøvde å styre avisene før krigen. Det minner litt om praksisen i totalitære stater, sier Nordberg.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier til Glåmdalen at Nordberg har sitt på det tørre.

– Redaktøren bruker ikke bare sin rett til å si sin mening, han gjør også sin plikt i henhold til redaktørplakaten, sier Kokkvold.

Forrige artikkelSvensk atomkraftverk mangler nattevakt
Neste artikkelUSA blokkerer utslippsforhandlinger

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR