Arbeiderpartiet møter ikke bare opprør fra LO etter regjeringens forslag om å stramme inn sykelønnsordningen. Også flere fylkesledere i Ap reagerer skarpt.

NTB

Gerd-Liv Valla
får følge av
flere i Ap.

LO-leder Gerd-Liv Vallas raseri mot regjeringen ble toppet onsdag med en klar beskjed om faren for en politisk storstreik. Nå får fagbevegelsen støtte fra sentrale tillitsvalgte i Arbeiderpartiet.

Ikke luftet
Ifølge VG reagerer en lang rekke sentrale partimedlemmer på at endringene ikke ble nevnt med et ord på Aps sentralstyremøte på mandag, samme dag som regjeringen fattet den oppsiktsvekkende endringen.

– Jeg føler meg ikke komfortabel med situasjonen. Dette har overrumplet både LO, NHO og de fremste tillitsvalgte fullstendig, sier fylkesleder Edvard Øfsti i Nord-Trøndelag Ap til VG.

– Jeg frykter at dette kan føre til at vi får en tøff valgkamp i Nord-Trøndelag, det er bare ett år til valget, fortsetter han.

Bør trekkes
Øfsti er ikke alene om å refse sin egen regjering. Lederen av Oppland Ap, Solveig Rindhølen, mener at forslaget må trekkes:

– Det er mer troverdig å holde løfter enn å bryte dem. Regjeringen må trekke forslaget, sier hun til NRK.

Fylkesleder Per Skjærvik i Sør-Trøndelag Ap sier til VG at «et eller annet er feil med denne prosessen».

Også nestleder i Buskerud Ap, Vidar Lande, ber regjeringen trekke forslaget:

– Jeg tror det vil ha uheldige konsekvenser. Og forslaget er satt fram på en uheldig måte, i og med at det ikke er drøftet på forhånd, sier han til NRK.

Streiketrussel
Onsdag møtte Valla statsminister Jens Stoltenberg og arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen til oppvaskmøte. Her la LO fram dokumentasjon på at forslagene til IA-tiltak ble sendt innen fristen.

Og allerede fredag formiddag samles alle organisasjonene som deltar i IA-avtalen til møte i Folkets Hus for å diskutere situasjonen.

– Det er kommet forslag om streik. Jeg har sagt at vi må avvente regjeringens handlemåte. Det har provosert oss voldsomt når de sier at vi ikke har gjort jobben vår. Der er viktig hva regjeringen nå foretar seg, sier Valla.

Forrige artikkelKorstoget som sporet av
Neste artikkelRekordrate for Seadrill-rigg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR