Obama-administrasjonen ga tirsdag etter for måneder med økende press over det 40 år gamle forbudet mot eksport av mesteparten av råolje fra USA.

Bureau of Industry and Security (BIS) som regulerer eksportkontroll, sa det har gitt tillatelse til «noen» selskaper å selge lett behandlet kondensat i utlandet. Det melder Reuters.

Over to dusin energiselskap har bedt etaten om avklaring på tillatt eksport tidligere i år, men inntil tirsdag hadde disse forespørslene blitt satt på vent på ubestemt tid.

BIS ga også veiledning i form av ofte stilte spørsmål, for å forklare hva slags olje som generelt var tillatt under forbudet.

De to tiltakene er de klareste tegnene til nå for at administrasjonen er klar for å tillate mer av den amerikanske skiferoljeproduksjonen å bli solgt utenlands.

De følger et år med usikkerhet om hva som er eller ikke er tillatt under en handelsrestriksjon som kritikere sier er en levning fra en svunnen tid, da oljen ble sett på som knapp etter 1970-tallets arabiske oljeblokade.

En innenlandsk bore boom de siste seks årene har forvandlet USA til en energi kraftpakke, som har økt amerikansk produksjon med mer enn 50 prosent og reversert tiår med nedgang.

Forrige artikkelOD bekrefter tørr brønn
Neste artikkelTopp drive kollisjon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR