Samarbeid mellom AGR og Lundin Norway har ført til utvikling av teknologi som gjør det mulig å sammenligne tidsbruk på AGRs iQx brønnintelligens programvare.

Det globale service- og programvareselskapet AGR utvider sin programvareplattform iQx, som ble introdusert til oljeindustrien i 2013, og var nominert til ONS Innovation Award i 2014.

Les mer: AGR-programvare nominert til ONS-pris 

Med den nye TIME-modulen får brukere av iQx muligheten til å sammenligne tidsbruk på historiske og aktuelle brønnaktiviteter, inkludert rigger, mot hverandre og oppimot budsjett. Dette gir oljeselskapene anledning til å identifisere muligheter for effektivisering, reduksjon av risiko samt standardisering av rapporterings- og arbeidsprosesser.

Samarbeid med Lundin

Teknologien er utviklet gjennom et samarbeid mellom AGRs programvareutviklere og Lundins boreavdeling.

TIME-modulen følger lanseringen av iQx GEO-modul som ble introdusert til markedet i fjor vår. GEO-modulen gir geologer og petrofysikere tilgang til mengder av høykvalitets kjernedata innen operasjonell geologi.

Petter Mathisen, daglig leder i AGRs softwareavdeling. Foto: AGR
Petter Mathisen, daglig leder i AGRs softwareavdeling. Foto: AGR

– I dagens marked er det behov for at bedrifter øker sin driftseffektivitet på tvers av selskapet. Store mengder av operasjonell data er i for stor grad utilgjengelig i sin helhet, og sjelden kvalitetssikret til en standard som gjør den analyserbar. TIME-modulen gir brukerne mulighet til lettere kvalitetssikring og analyse av historiske data samt sammenligning av disse med pågående prosesser, sier Petter Mathisen, daglig leder i AGRs softwareavdeling.

Forespørsler fra industrien

Ifølge AGR ble utvidelsen av programvaren gjort som følge av tilbakemeldinger og forespørsler fra iQx-sluttbrukere innen oljeselskaper, som ønsket seg en enkel og intuitiv måte å sammenligne effektivitet mellom brønner.

– AGRs softwareavdelingen har hatt fokus på å utvikle en løsning til industrien til å bedre kunne forstå operasjonell status, sier Mathisen.

– Ved å bruke iQx TIME-modulen, kan brukeren på noen sekunder sjekke effektivitet på relevante brønner, og også følge trender over tid, eksempelvis på en rigg eller et felt, sier han.

 

Forrige artikkelOljeprisen: Laveste siden 2003
Neste artikkelSuncor boret tørt vest for Balder

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR