Det snakkes i gangene om en luksuriøs smartklokke., Samsung har allerede presentert en av de slankeste smartklokkeløsningene vi har sett i Galaxy Fit, og stadig flere «funksjonelle armbånd» har dukket opp i forskjellige sjangere det siste året.

Håndleddstrenden har ført til at det de siste månedene har blusset opp en hel del rykter om at også Apple jobber med en egenutviklet smartklokke, kalt iWatch.

Design i førersetet

Ifølge ryktene finner du både en fleksibel LED-skjerm og komponenter i flytende metall på ingredienslisten for iWatch, noe som kan vitne om at designen settes svært høyt her. Det er det for øvrig ingen grunn til å tvile på – samme hvilket syn man måtte ha på Apple kan ingen nekte for at selskapet generelt holder en svært gjennomtenkt linje i designløsningene sine.

Nøyaktig hvordan klokken blir seende ut er det ingen andre enn Apples «iWatch-avdeling» som vet, en avdeling som ifølge ryktebørsen skal bestå av over 200 personer. Da skal vi for ordens skyld understreke at toppbildet i denne artikkelen er laget av en designer som ikke har noe med Apple å gjøre.

Når det kommer til funksjonalitet er det ikke mangel på spekulasjoner. Mens noen hevder at klokken skal forhindre at man blir solbrent, får man fra andre kanter vite at den skal kunne måle både puls og oksygeninnhold i blodet. Apple er konsekvent på å aldri kommentere rykter i media, og det gjelder selvsagt også her.

Det eneste du kan være rimelig sikker på, er at operativsystemet i klokken vil være en eller annen variant av iOS, og at den vil ha solide kommunikasjonsmuligheter med øvrige Apple-produkter.

LES OGSÅ:

  • Nokia lanserer nytt flaggskip
  • Ny toppmodell fra HTC

Avdukes til høsten?

Apple har gjort det til en fast drill å legge de årlige iPhone-lanseringene sine til høstmånedene, og det er på disse lanseringene vi også har fått se nytt tilbehør. Om selskapet er så langt i iWatch-utviklingen som ryktene skal ha det til er det slett ikke umulig at den lanseres sammen med neste generasjon av iPhone.

Det snakkes for øvrig om flere forskjellige utgaver av iWatch, der hovedforskjellen er materialene. Dette har igjen ført til spekulasjoner om et spekter som går fra enkle, forholdsvis rimelige versjoner, til luksuriøse modeller til flere tusen dollar.

Hva som stemmer, og om Apple i det hele tatt har en smartklokke på vei, får vi forhåpentlig svar på om noen måneder.

Forrige artikkelRammekontrakter for milliarder
Neste artikkelKontraktsutvidelser for Prosafe

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR