Oljeservicekonsernet Apply deles i fire selvstendige enheter.

HitecVision styrker samtidig egenkapitalen med 400 millioner kroner og øker sin eierandel fra 42 prosent til 98 prosent.

Oljeservicekonsernet Apply ble etablert i 2007 og har bestått av flere selskaper med fokus på hver sine segmenter innen oljeindustrien. Nå deles konsernet i fire rendyrkede selskaper:

APPLY
Vil bestå av selskapene Apply Sørco, Capnor og Apply Rig & Modules.

  • Sørco er et multidisiplinært engineeringselskap med spesialkompetanse innen alle prosjektfaser fra konseptutvikling og studier til ferdigstillelse og igangsetting. Selskapets hovedvirksomhet er vedlikehold- og modifikasjonsprosjekter, EPCI-prosjekter og ulike driftstjenester knyttet til den norske olje- og gassindustrien både onshore og offshore.
  • Rig & Modules har betydelig kompetanse innen elektro, instrument, automasjon, HVAC og utstyrspakker til borerigger og skip, samt prosjekter knyttet til landstrøm.
  • Capnor er ett av verdens ledende innen markedet for laserscanning og leverer scanningløsninger som forbedrer effektiviteten i alle typer prosjekter.

Apply skal ha hovedkontor i Stavanger og vil få nærmere 1 000 ansatte. Selskapet har en årsomsetning rundt NOK 1,4 milliarder.

 

LEIRVIK
Er en ledende leverandør innen design og fabrikasjon av offshore boligkvarter og -moduler. Selskapet bygger blant annet boligkvarteret på Johan Sverdrup-feltet, som er det største på norsk sokkel (plass til 560 personer). I tillegg signerte selskapet nylig kontrakt med Statoil på Peregrino II-prosjektet i Brasil. Selskapet har spesialisert seg på boligkvarter i aluminium, men leverer også multidisiplinære engineeringtjenester, helikopterdekk, samt aluminiumprodukter. Selskapet har et eget forretningsområde knyttet til service og modifikasjon av boligkvarter. Hovedkontoret er på Stord, og selskapet sysselsetter i overkant av 300 egne ansatte, samt et betydelig antall innleid personell. Omsetningen er i overkant av NOK 1 milliard.

EMTUNGA LQ
En ledende leverandør av boligkvarter til offshoreindustrien. Emtunga 
er spesialisert på å bygge modulbaserte enheter som settes sammen til nøkkelklare boligkvarter på verft rundt i verden. Selskapet har 90 ansatte i Gøteborg og Emtunga i Sverige og har en årsomsetning rundt NOK 350 millioner. Emtunga har levert rundt 100 større og mindre boligmoduler til utbygginger i Nordsjøen, Det Kaspiske hav, Sydøst-Asia og i Mexicogulfen.

ALUMINIUM OFFSHORE
Aluminium Offshore er verdens største leverandør av helikopterdekk i aluminium til 
olje- og gassbransjen og har vært en pioneer i utviklingen av såkalte sikkerhetsdekk. Selskapet har gjort en rekke leveranser av helikopterdekk til prosjekter i Nordsjøen og vant blant annet kontrakten på Johan Sverdrup. Aluminium Offshore, som er eiet 50/50 med selskapets gründere, er lokalisert i Singapore. Aluminium Offshore har en årsomsetning rundt NOK 100 millioner.

Forrige artikkelFrister med to riggjobber
Neste artikkelAasta Hansteen-dekket er på vei fra Korea til Stord

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR