To filippinske båtførere som arbeider for det norske oljeserviceselskapet PGS ble kidnappet nær Nigerias oljehovedstad Port Harcourt tirsdag.

NTB

– De to filippinske båtførerne var ved havn om bord i en båt da det plutselig kom seks væpnede menn i en båt og tvang dem med seg, opplyser kommunikasjonsdirektør Ola Bøsterud i PGS, Petroleum Geo-Services.

Kidnappingen skjedde ved lunsjtider tirsdag. De to arbeiderne skal ikke ha blitt skadet under aksjonen. Selskapet har ikke hørt fra kidnapperne ennå, sier Bøsterud til NTB natt til onsdag.

– Det viktigste for oss nå er selvsagt å få kontakt, og få disse to ut av den ulykkelige situasjonen de er havnet i. I tillegg har vi gått gjennom våre sikkerhetsrutiner, sier Bøsterud.
PGS, som har hovedkontor i Oslo, er engasjert av et internasjonalt oljeselskap for å skyte seismikk på grunt vann i området rundt Port Harcourt. Oppdraget i Nigeria har vart siden før jul. Det er få, om noen, norske PGS-ansatte i Nigeria.

Innleide
I forbindelse med seismikkskytingen er det leid inn spesialbåter med mannskap til håndtering av kabler med mer. De to filippinerne var blant disse kontraktsarbeiderne. Deres direkte arbeidsgiver er selskapet Beaufort International.

Ifølge nigeriansk politi har ingen tatt på seg ansvaret for kidnappingen, melder nyhetsbyrået AFP.

Nigerias marine har forsøkt å skjerpe sikkerheten rundt oljeinstallasjonene, men har ikke klart å stoppe angrep mot oljeinstallasjonene. Normalt stiller marinen med eskorte for utenlandske oljearbeidere, men de hadde ikke fått noen informasjon fra de filippinske båtførerne, sier en marineoffiser til AFP.

Det har vært en rekke kidnappinger av utenlandske oljearbeidere i Nigerdeltaet den siste tiden, hvor militante grupper kjemper om kontroll over regionens oljeressurser. De 29 andre som er blitt kidnappet til nå i år har alle blitt løslatt etter alt fra noen dager til flere uker.

Oljeregion
Det utvinnes daglig over 2 millioner fat olje i Nigerdeltaet, som er den suverent viktigste oljeregionen i Nigeria. Men lokalsamfunnene i Nigerdeltaet har sett fint lite til oljeinntektene.
Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet, MEND, har stått bak en rekke av kidnappingene og sabotasjeaksjoner mot oljeinstallasjoner. MEND krever større selvstyre for Nigerdeltaet, og at regionen får beholde en større del av oljeinntektene.

Bevegelsens aksjoner har tvunget oljeselskapene til å redusere produksjonen med om lag 20 prosent. Nigeria er Afrikas største oljeprodusent, og uroen i Nigerdeltaet har bidratt til de rekordhøye oljeprisene på verdensmarkedet.

Nigeria regner med at det er enorme oljeressurser i Nigerdeltaet, et sumpområde på 74.000 kvadratkilometer, og håper at produksjonen i løpet av noen år kan økes til 4 millioner fat olje per dag.

Forrige artikkelNorsk leverandørindustri styrker seg internasjonalt
Neste artikkelStreik forsinker leteboring i Barentshavet

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR