Nav kom med nye tall over antall arbeidsledige i Norge i dag kl 1000. Det er ikke lystig lesning.

I januar økte arbeidsledigheten i 13 fylke, mens det var en nedgang i dei andre fylkene.  Den prosentvise økningen i arbeidsledigheten i januar var størst i Vest-Agder og Rogaland, mens nedgangen var størst i Østfold og Nordland.

Tala nedanfor er ikkje sesongjustert, og endringane som framkjem er samanlikna med same månad i fjor:

Ved utgangen av januar er 93 300 registrert som heilt arbeidsledige hos NAV, ein auke på 10 700 frå januar i fjor. Arbeidsledigheten er med dette 3,4 prosent, mot 3,0 prosent på same tid i fjor.

Summen av heilt arbeidsledige og arbeidssøkjarar på tiltak var 109 300, 14 600 fleire enn på same tid i fjor. Bruttoledigheten er dermed 4,0 prosent. 0,5 prosentpoeng høgere enn på same tid i fjor.

Les også:  Nærmere 50.000 fikk varsel om oppsigelse eller permittering i fjor – Petro.no

Størst økning innen ingeniør- og ikt-fag

Ved utgangen av januar var det registrert 8 000 heilt arbeidsledige med bakgrunn frå ingeniør- og ikt-fag. Dette er ein auke på 3 200 (66 prosent) sammenlignet med januar i fjor.

Etter ingeniør- og ikt-fag er det innan industriarbeid og blant meklarar og konsulentar at arbeidsledigheten har økt mest, med 33 prosent og 23 prosent.

Blant personar utan registrert yrkesbakgrunn og innan barne- og ungdomsarbeid var det færre registrerte arbeidsledige enn på same tid i fjor.

Arbeidsledigheten er størst innen bygg og anlegg med 6,6 prosent og innen industriarbeid med 6,0 prosent. Den laveste arbeidsledigheten finn vi innen undervisning med 0,8 prosent og innen akademiske yrke med 1,2 prosent.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ledigheten øker og det er ikke tegn til lysning
Ledigheten øker og det er ikke tegn til lysning

Størst økning i Rogaland

I løpet av det siste året har arbeidsledigheten økt betydelig i alle kystfylka frå Aust-Agder til og med Møre og Romsdal. Til sammen er det 10 800 fleire arbeidsledige i desse fylka enn på same tid i fjor, meds den samla arbeidsledigheten i landet har økt med 10 700 personer.

I januar var det registrert 79 prosent fleire helt arbeidsledige i Rogaland enn på same tid i fjor. Etter Rogaland er økningen størst i Hordaland med 35 prosent, og Møre og Romsdal med 33 prosent.

Samtidig har det vært en nedgang i arbeidsledigheten i flere andre fylke. Samanlikna med januar i fjor er nedgangen størst i Hedmark med 10 prosent og i Østfold  med 4 prosent.

Arbeidsledigheten er høyest i Rogaland med 4,9 prosent og i Aust-Agder med 4,7 prosent. Oppland og Troms har den laveste arbeidsledigheten, begge fylke med 2,4 prosent.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelApply Rig & Modules vinner Johan Sverdrup kontrakt.
Neste artikkelTrelleborg Offshore sikret kontrakt i Sør-Korea

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR