Arbeidstilsynet har blandet seg inn i de interne forholdene vedrørende konsernsjef Hallgeir Skogens angivelige trakassering av ansatte.

Advokat Else Bugge Fougner jobber med en rapport vedrørende eventuelle brudd på arbeidsmiljøloven i forbindelse med varslinger fra ansatte om påstått trakassering.

Arbeidstilsynet krever innsyn i denne rapporten, og samtidig krever tilsynet å få informasjon om hva selskapet har gjort for å legge til rette for varsling av eventuelle kritikkverdige forhold. De vil dermed gjennomgå selskapets prosedyre for å håndtere varslinger.

Dette kommer fram av et brev Arbeidstilsynet har sendt til styret i Grenland Group, skriver Dagens Næringsliv.

Fristen for å gi tilsynet svar er lagt til 1. desember. Det er samme frist selskapet har for å ordne opp i lånebetingelser med Handelsbanken, hvor HitecVision må gi garanti for store deler av den planlagte kriseemisjonen.

Les også: 75 millioner til Grenland Group

– Flere oppslag og artikler uttrykker bekymring for, og sår tvil om, at konklusjonene i rapporten vil bli håndtert på en korrekt måte, sier Vibeke Hein Bæra, regiondirektør i Arbeidstilsynet Sør-Norge, til Dagens Næringsliv.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR