Ojleserviceselskapet Arhcer selger brønnvirksomheten i Nord-Amerika til Quintana Energy Services (QES).
QES kontrolleres av det Houston-baserte private equity-fondet Quintana Energy Partners, og salget skjer gjennom at Archer sikrer seg 42 prosent av aksjene i QES. Det skriver selskapet i en melding.

Virksomhetene som Archer selger er Pressure pumping, Directional Drilling, Pressure Control og Wireline. Alle disse virksomhetene er knyttet opp mot petroleumsutvinning fra skiferressurser.

Gjennom å slå sammen virksomhetene sine, mener selskapene at deres markedsposisjon vil bli styrket, fordi de begge er tilstede i mange av de samme markedene og leverer tjenester innenfor de samme segmentene.

– Vi tror den nåværende nedturen gir en mulighet til å kombinere våre operasjoner på en effektiv måte, og for å posisjonere det fusjonerte selskapet for et økt servicetilbud, en bredere kundebase og en forbedret kostnadsstruktur, skriver Archer.

– Vi tror denne kombinasjonen representerer den typen konsolidering som må skje på tvers av oljeservicebransjen for å møte utfordringene i dagens marked, sier Rogers Herndon, administrerende direktør i QES.

Les også: Archer nedbemanner igjen

Forrige artikkelBrasil – fortsatt et attraktivt marked for norske bedrifter
Neste artikkelOD: – Brønnplugging kan hindre verdiskaping

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR