– Vi skal hjelpe folk som har mistet jobben med å søke seg til nye jobber, sier kurskoordinator Leif Gunnar Rottem og forbundssekretær Sten Ove Jensen i Industri Energi.

Industri Energi arrangerer kurs i Stavanger for folk som er oppsagt. Kurset «Arbeidsledig- hvordan søke nye utfordringer» går over tre dager ved forbundets nye lokaler i Badehusgata 39.

– Har du hatt samme jobb, hos samme arbeidsgiver, i lang tid kan det være vanskelig å havne på jobbsøkermarkedet og skulle selge seg inn overfor en ny arbeidsgiver. Derfor vil vi hjelpe folk med å løfte blikket og bli bedre til å synliggjøre sine kvalifikasjoner og kompetanse, sier Sten Ove Jensen og Leif Gunnar Rottem.

Rottem og Jensen legger ikke skjul på at noe av hensikten med kurset er å få folk til å innse at de muligens må søke andre typer jobber enn de hadde før.

Leif Gunnar Rottem og Sten Ove Jensen inviterer arbeidsledige til kurs i Stavanger. (Foto: Atle Espen Helgesen)
Leif Gunnar Rottem og Sten Ove Jensen inviterer arbeidsledige til kurs i Stavanger. (Foto: Atle Espen Helgesen)

– Hovedfokus vil være at deltakerne skal være bevist sine ressurser som jobbsøker, slik at de blir sett på som attraktive medarbeider i det arbeidsmarkedet de velger å gå inn i. Dette krever hardt arbeid og vilje til å ta et oppgjør med gammel arbeidsplass. Deltakerne på dette kurset må rydde plass for nye muligheter for raskest mulig å få ny jobb, sier Jensen.

Innse hva du kan

Kurset skal gjøre deltakerne i stand til både å innse hva de er gode til og vise andre hva man kan. Kursholder, Petter Hoff fra Tredjepart, har lang erfaring på dette området og kan vise gode resultater.

Hoff vil hjelpe kursdeltakerne med å skrive CV, synliggjøre deres kompetanse og ikke minst å bygge nettverk. Deltakerne vil også få informasjon om hvilke jobber som finnes og hvor de finnes.

Kursholderen vil også ha en personlig samtaler med den enkelte for å kartlegge deres behov og muligheter med tanke på å komme ut i arbeid igjen.

Selvutvikling

– Hver enkelt deltaker må gå ganske dypt i seg selv og vil lære mye om seg selv. Og på en måte kan kurset beskrives som et selvutviklingskurs, sier Rottem.

Etter kurset vil det bli gitt tilbud om oppfølging av den enkelte, både for å bidra til å holde motivasjonen oppe og kunne bidra med hjelp hvis det er behov for det, ifølge Industri Energi.

Førstkommende kurs er allerede fullbooket, men Industri Energi vil arrangere et tilsvarende kurs i Stavanger 18.-20. april.

Forrige artikkelGoodtech signerer med Teekay
Neste artikkelBorer Aurelia i mai

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR