En russisk domstol har sendt ut arrestordre på milliardæren Mikhail Gutserijev, som anklager regjeringen for å forsøke å frata ham kontrollen over oljeselskapet Russneft.

NTB

Arrestordren tirsdag kom etter at Russneft i juli mottok krav på innbetaling av en restskatt på et beløp tilsvarende 4,7 milliarder kroner. Selskapet ble senere kjøpt opp av en gruppe med nær tilknytning til makthaverne i Kreml.

– Etterforskere har bedt distriktsdomstolen i Tverskoj-distriktet i Moskva om å sette Gutserijev i arrest, og retten etterkom anmodningen, sa en talskvinne for domstolen tirsdag. Hun tilføyde at hun ikke visste hvor Gutserijev oppholder seg for tiden.

Russneft-eier i unåde hos Putin.

Formelt er Gutserijev mistenkt for grov svindel og skattesnyteri. Men politiske observatører sier at han har falt i unåde blant Russlands politiske ledere, fordi han i strid med Kremls ønsker kjøpte opp verdier fra den konkursrammede Russneft-konkurrenten Yukos.

Verdien av selskapet Russneft, der Gutserijev er største aksjeeier, anslås til et sted mellom 16 og 70 milliarder kroner. I begynnelsen av august stanset en russisk domstol all handel med Russneft-aksjene etter at Gutserijev hadde gått av som sjef for selskapet.

Forrige artikkelOvervektsepidemi truer USAs økonomi
Neste artikkelMange omkommet i oljebrann

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR