Politi og Petroleumstilsynet har dratt offshore for å finne ut hvorfor det begynte å brenne i en generator på Åsgard B-plattformen lørdag. Det var en strømgenerator som tok fyr, og det begynte å brenne i eksossystemet til den ene av de to generatorene om bord på plattformen, Kilde: Statoil

Begge generatorene er gassdrevne, og samtlige av plattformens 118 arbeidere, med unntak av de involverte i slukningsarbeidet, ble satt i livbåtene. Brannen ble imidlertidig raskt slukket, og mannskapet kunne gå inn i rekreasjonsrommet igjen.

Nå har både politiet og Petroleumstilsynet tatt turen ut for å finne ut hva som var årsaken til det alvorlige branntilløpet.

Det kan virke som et lignende tilfelle vi hadde på Sleipner-plattformen for noen år tilbake, sier Rune Solheim, sjefsingeniør i Petroleumstilsynet.

Åsgard B er en flytende plattform som produserer gass, og Åsgard-feltet ligger omtrent 200 kilometer fra kysten av Trøndelag. Den daglige produksjonen ligger vanligvis på rundt 42 millioner kubikkmeter gass, 16.000 fat olje og 69.000 fat kondensat.

Forrige artikkelForbereder seg på Marit Arnstads avgang
Neste artikkelFagorganiserte lever farlig i mange land

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR