Boreoperasjonene har startet i letebrønn 16/1-16 i Asha Noor-prospektet i Nordsjøen.

Det melder lisenspartner Bridge Energy.

Det er «Bredford Dolphin» som borer brønnen, som ligger i naboblokkene til Johan Sverdrup på Utsirahøyden.

Letebrønn 16/1-16 ligger på 113 meters havdyp i lisens 457 mellom Grane og Gudrun , og har fire målsoner: Hovedmålet ligger i Nedre Kritt-/øvre Jurasand; sekundært mål er Midtre Jurasand, det tredje målet er Heimdalsanden i Lista-formasjonen, mens det dypeste målet er Zechstein karbonater.

Boreoperasjonen er estimert til 102 dager, inkludert en potensiell produksjonstest og et eventuelt sidesteg. Brønnen er planlagt som en vertikal brønn med beregnet totaldyp på 2.725 meter, og man starter med et pilothull for å se etter grunn gass. Sidesteget vil bli 650 meter langt.

– Jeg er veldig glad for å kunngjøre oppstart av boring på Asha Noor letebrønn, vår fjerde brønn påbegynt i andre halvdel av dette kalenderåret. Brønnen er en «high impact» letebrønn som representerer en stor netto oppsidepotensial for Bridge, der kostnadene forbundet med boreoperasjonene er dempet av det norske skatterabattsystemet. Vi vil annonsere resultatene fra brønnen når boreoperasjoner er fullført, sier CEO Tom Reynolds i Bridge Energy.

Operatør Wintershall eier 40 prosent av lisensen, med partnerne E.ON Ruhrgas Norge AS (20 prosent), Bridge Energy Norge AS (20 prosent) og VNG Norge AS (20 prosent) som partnere.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR