Åslaug Haga trekker seg som olje- og energiminister og leder av Senterpartiet.,Av Øyvind Midttun

Åslaug Haga offentliggjorde i dag at hun går av som olje- og energiminister og leder i Senterpartiet.

– Punkt en: jeg går av som statsråd. Punkt to: Jeg går av som partileder, sa Haga på en hastig innkalt pressekonferanse i Oslo i dag.

I følge Haga er avgjørelsen ikke politisk begrunnet.

– Denne beslutningen er ikke en politisk beslutning, det er heller ikke et angrep på pressen, opposisjonen eller andre. Det er en personlig beslutning som er styrt av hensynet til min egen helse, erklærte Haga.

– Min helse tåler ikke at jeg «står han av». Jeg er sykemeldt for fire uker, det kan bli flere, sier Haga.

Åslaug Haga har den siste uken vært sykemeldt på grunn av høyt blodtrykk. Sykmeldingen kom etter de siste ukenes bråk rundt Hagas private byggesaker.

På familiens landsted i Stryn i Nordfjord har familien satt opp en brygge uten å søke kommunen om lov.

På hjemgården i Ås i Akershus har Haga ulovlig leid ut et stabbur. Det er usikkert om Haga har skattet for denne inntekten.

– Jeg vet at politikere skal måles etter strengere krav enn andre. Jeg observerer at mitt helt vanlig levde liv ikke lever opp til forventningene. Jeg sa for en uke siden at jeg ikke har gjort noe som jeg ikke kan stå oppreist for i det offentlige rom. Det gjelder fortsatt, sier Haga.

– Jeg går av, det politiske Norge går videre, sa Åslaug Haga.

Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Lars Peder Brekk, var også tilstede på pressekonferansen. Han berømmer Haga for hennes innsats i politikken.

– Vi har forståelse for at hun trekker seg som partileder og nå går av som olje- og energiminister. Vi i Senterpartiet hadde håpt et annet utfall, men jeg har respekt for hennes beslutning, sier Brekk, som nå er konstituert som partileder i Senterpartiet.

Forrige artikkelKina og Japan inngår gassavtale
Neste artikkelChávez truer med å stoppe oljesalg til EU

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR