Pandion Energy
Privat oljeselskap finansiert av investeringsselskapet Kerogen Capital, som har stilt 100 millioner dollar til selskapets disposjon, et beløp som kan bli økt til 300 millioner dollar. Selskapet ble stiftet i november 2016 og bygges på kompetansen, eiendelene og den operasjonelle driften i Tullow Oil Norway. Planlegger å bli med på utbyggingen av Cara-funnet i Nordsjøen, som trolig vil bli knyttet til Gjøa-plattformen, og vil «aktivt søke nye lete- og avgrensningsmuligheter i lisensrunder og gjennom farm-in-avtaler». Ledes av Jan Christian Ellefsen.

Tyr Exploration
Tomas Kjennerud har sammen med Harald Østby i drøye ti år ledet konsulentselskapet Exploro. Nå har de tenkt å utnytte at de er «lommekjente» på norsk sokkel. De går derfor helt ut av Exploro og satser for fullt i Tyr Exploration. De har satt sammen et team av erfarne geologer og geofysikere, der Kari Johnsen, med lang erfaring fra blant annet DEA, blir letesjef. Dette ifølge Geo365.

Japex
Japan Petroleum Exploration Company Limited er involvert i leting og produksjon  av olje og gass i hele verden. Selskapet har stor aktivitet hjemme i Japan, samt i Canada, Indonesia og Libya. Har reserver på 272 millioner fat. Opprettet som statseid oljeselskap i 1955, og den japanske staten eier fortsatt 34 prosent av selskapet.

NCS E&P
Mindre norsk selskap med mål om å øke utvinningen i eksisterende felt, blant annet ved bruk av 4D-seismikk. Ledes av Jan Sjølie, med en fortid i blant annet Rocksource.

ProRes E&P
Nystartet selskap med utspring i konsulentselskapet ProRes, tidligere Weatherford Petroleum Consultants, med base Trondheim.

Antares Norge
Nystartet norsk selskap med base i Stabekk. Ingen relasjon til det Texas-baserte onshoreselskap Antares Energy.

Dyas BV
Nederlandsk selskap med hovedaktiviteten sin hjemme i Nederland og i UK. Er blant annet medeier i Statoils Mariner-felt i britisk sektor av Nordsjøen.

Grail North Sea
Britisk selskap opprettet i desember 2015. På søkerlisten til TFO 2016.

Listen er basert på søknader om prekvalifisering som lisenseier på norsk sokkel.

Forrige artikkelBideford Dolphin holdes varm hos Westcon
Neste artikkel– Brannen på Statfjord A hadde ikke storulykkepotensial

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR