Onsdag blir det trolig avklart om det blir noe klimaforlik i Stortinget. Partene er optimistiske.

NTB

Både fungerende parlamentarisk leder i Ap, Olav Akselsen, Venstres leder Lars Sponheim og SVs parlamentariske leder Inge Ryan har tro på et klimaforlik mellom regjeringspartiene og Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre.

– Jeg tror vi er kommet til et punkt da det ikke lenger er noe å forhandle om. Nå ligger det to posisjoner på bordet der vi får se om det er grunnlag for en avtale eller ikke, sier Venstres leder Lars Sponheim til NTB.

Avgjørende fase
Sponheim sier forhandlingene er inne i en helt avgjørende fase og at partene må sette seg ned for å forsøke å se helheten.

– Det er utrolig mange enkeltelementer som å må gjennomgås, og så får vi se om dette er noe vi kan leve med, sier Sponheim.

– Regjeringspartiene vil satse på penger til regnskog, grønne sertifikater og bedre ordninger innen fornybar energi. Dette tror jeg vi finner en løsning på onsdag, sier Akselsen til NTB.

Jobbet godt
SVs Inge Ryan sier at partene har jobbet godt de siste dagene og nærmet seg en avslutning.

– Jeg er mer optimistisk enn noen gang. Avstanden mellom opposisjonspartiene og regjeringspartiene synes jeg ikke er veldig stor, sier han til NTB.

Klimaforhandlingene foregår mellom de parlamentariske lederne i Høyre, KrF, Venstre, Ap, SV og Sp. Frp er ikke invitert til å delta. Grunnlaget for forhandlingene er regjeringens klimapolitikk og opposisjonens kravliste.

Forrige artikkelEnormt gassfelt funnet i Peru
Neste artikkelStanser gasskraftproduksjon på Kårstø

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR