Semien «Transocean Searcher» er i ferd med å avslutte operasjonen på BG Norges nordsjøbrønn.

BG Norges letebrønn 34/3-4 A er sidesteget til letebrønn 34/3-4 SJordbær Sørøst-prospektet i Nordsjøen. Hva man har funnet vil operatøren foreløpig ikke gå ut med.

Letebrønnen ligger på 410 meters havdyp i PL 373 S i den nordlige delen av Tampen-området. Den skal bores av til en total dybde på 4.352 meter, målt fra boredekk, under et program på opptil 171 dager. Da er det satt av 79 dager til hovedsteget, 63 dager til testing og 29 dager til kjernetaking.

Hensikten er å undersøke hydrokarbonpotensialet i den såkalte Cook-formasjonen i Jordbær Sørøst-strukturen. Det forventes at Cook formasjonen inneholder lett olje med samme karakteristikk som oljen i Jordbær Central- og Jordbær Vest-funnene. Brønnen vil deretter bli permanent plugget og forlatt.

Etter dette skal «Transocean Searcher» bore BGs nye letebrønn 34/35 Jordbær Sør, i samme lisens. Den er 2,6 km unna.

Jordbær Sør –prospektet er lokalisert under 403 meter vann i den nordlige delen av Tampen-området, ca. 120 km vest for Florø. Den korteste avstanden til land er ca 96 km – Skorpa i Flora kommune.

Brønnen skal bores til et TD på 4.342 meter, og hensikten er å undersøke hydrokarbon-potensialet i Cook -formasjonen i Jordbær Sør‐strukturen. Det forventes at Cook -formasjonen inneholder lett olje med samme karakteristikk som oljen i Jordbær Central og Jordbær Vest‐funnene. Avhengig av størrelsen på funnet vil det kunne bli utført en brønntest før brønnen plugges og forlates permanent. Boreoperasjonene er estimert til 100 dager, inklusiv en eventuell brønntest.

Partnere i PL 373 S er BG Norge (operatør – 45 prosent andel), Idemitsu (25 prosent), Wintershall (20 prosent) og RWE Dea (10 prosent).

Forrige artikkelDanmark vil få opp all oljen i Nordsjøen
Neste artikkelHar levert Johan Sverdrup -PUDen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR