StatoilHydro har avsluttet boringen av utvinningsbrønn 31/4-A-01 AT2 og avgrensingsbrønnen 6407/7-8 A, hvor det ble gjort et funn i september.

Hensikten med brønn 6407/7-8 A var å fastslå gass-vann-kontakten og størrelsen på funnet. Funnet ble oppdaget i et Notun-prospektet i september i år. Foreløpige beregninger av ressursene i funnet er mellom fem og åtte millioner Sm3 oljeekvivalenter. Det ble ikke påvist gass-vann-kontakt i brønnen.

– Funnet av Noatun dokumenterer at det fortsatt er muligheter for å gjøre betydelige funn i etablerte letemodeller i dette området, også på dyp ned mot 5000 meter, sier Sivert Jørgenvåg, leder for Feltnær leting Haltenbanken.

Brønnen ble boret av den halvt nedsenkbare innretningen «West Alpha» til et vertikalt dyp på 5050 meter under havflaten. Havdypet på stedet er 293 meter, og brønnen blir nå permanent plugget og forlatt. Nå vurderer selskapet om funnet skal bygges ut mot Njord-feltet.

– Det er gledelig at vi gjør funn som kan forlenge levetiden på Njord-felter, sier Jørgenvåg.

Lite oljefunn
StatoilHydro har også avsluttet boringen på utvinningsbrønn 31/4-A-01 AT2 på Brage-feltet i Nordsjøen. I tillegg til å være utvinningsbrønn, hadde brønnen to letemål i midtre og nedre jura reservoarbergarter.

Størrelsen på funnet er trolig mellom 0,3 til 1 million Sm3, og brønnen er ikke formasjonstestet.

Brønnen ble boret fra Brage-plattformen til et vertikalt dyp på 2513 meter under havflaten. Brønnen blir nå komplettert og satt i produksjon.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR