Petroleumstilsynet (Ptil) har notert seg to avvik etter å ha ført tilsyn med Edvard Grieg -utbyggingen.

Edvard Grieg -feltet er planlagt utbygd med en bunnfast plattform (jacket stålunderstell), med fullprosess-anlegg, tørre brønnhoder med ekstern jack-up drilling, samt boligkvarter.Feltet ligger ca. 180 kilometer vest for Stavanger, og produksjonsstart er planlagt i fjerde kvartal 2015. I tillegg til produksjon fra egne brønner skal plattformen motta produksjonen fra Ivar Aasen for videre prosessering.

Målet med tilsynet, som ble gjennomført i Kværner sine lokaler på Stord i desember, var å vurdere hvordan Lundin sikrer etterlevelse av regelverkets krav til styring av barrierer i Edvard Grieg -utbyggingen.

Resultatet var at det ble funnet avvik knyttet til nødavstengningssystemet og evakueringsveier. Det ble også identifisert et forbedringspunkt knyttet til automatisk brannvannsutløsing.

Forholdet er vurdert å ikke være i samsvar med krav i regelverket. Ifølge Ptil er mangelen likevel ikke tilstrekkelig grunnlag for å fastslå direkte brudd på regelverkskrav.

De totale investeringene for utbyggingen er rundt 25 milliarder NOK.

PL338 ble tildelt Lundin Norway med 100% eierandel i desember 2004. Partnerskapet i dag består av Lundin Norway som operatør med 50% eierandel, samt Wintershall Norge med 15%, OMV Norge med 20% og Statoil med 15%eierandel.

Forrige artikkelVil redusere den årlige lønnsveksten
Neste artikkelFarlig jobb på dekk!

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR