Ptil gjennomførte et tilsyn i midten av oktober med ConocoPhillips og Eldfisk 2/7. Det ble blant annet funnet fem avvik knyttet til vedlikeholdsstyring.,Tilsynet ble gjennomført 15. og 16. oktober, der målet til Petroleumstilsynet (Ptil) var å følge opp hvordan ConocoPhillips ivaretar regelverkets krav til vedlikeholdsstyring.

Ifølge en rapport fra Ptil i forbindelse med tilsynet ble det funnet fem avvik.

Det var ifølge rapporten mangelfull formidling av sammenhengen mellom risikobidrag/reduksjoner og pågående oppgraderinger til relevante målgrupper til rett tid.

Det ble videre avdekket at det var mangelfull dokumentasjon av beslutningsgrunnlag for klassifisering av utstyr og mangelfull måling av vedlikeholdseffektiviteten.

I tillegg var det mangelfull merking av rømningsveier på Eldfisk 2/7 Bravo samtidig som selvlukkende branndører ikke lukker på Eldfisk 2/7 Bravo.

Til slutt ble det funnet avvik med oppfølging av boreentreprenører. Tilsynet fikk overlevert en revisjonsrapport med i alt 33 avvik, flere alvorlige og sikkerhetskritiske, ifølge Ptils rapport. Revisjonsrapporten påviste også at boreentreprenøren ikke hadde en plan for å korrigere avvikene. Ifølge revisjonsrapporten var avvikene akseptert av leder for operasjoner på land og boreleder til havs.

I tillegg ble det funnet ett forbedringspunkt knyttet til bruk av midlertidig utstyr, knyttet til korrekt og forsvarlig opphenging av elektriske kabler og trykkluftslanger.

Forrige artikkelSmåaksjonær kritisk til Norths Egypt-tur
Neste artikkelBekrefter olje i Garantiana

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR