Petroleumstilsynet har gjennomført et tilsyn med ConocoPhillips og utbyggingsprosjektet for Eldfisk 2/7 S. Det ble funnet to avvik.,Tilsynet ble gjennomført 11. til 13. februar i år, og målet var å føre tilsyn med ConocoPhillips eget styringssystem som skal sikre etterlevelse av regelverkets krav til risiko- og barrierestyring i et livsløpsperspektiv.– Det var under tilsynet spesielt viktig å få belyst hvordan selskapet har vurdert sammenhengen mellom risiko- og farevurderinger, behov for barrierer og barrierenes funksjon spesifikt for 2/7 S -innretningen, skriver Ptil i tilsynsrapporten.

Det ble funnet avvik knyttet til brannvannssystemet og designlaster for brann.

Ifølge tilsynsrapporten var det manglende redundans i brannvannstilførselen fra ringledningen (hovedbrannledningen) til brønnområdet og prosessområdet.

– Metode for etablering og anvendelse av designlaster for brann tilfredsstillte heller ikke regelverket, heter det i rapporten.

Videre ble det identifisert forbedringspunkt knyttet til designlaster for brann, instruks for betjening av nødstengningsventil, tennkildekontroll og ATEX, barrierestyring, bemanning av kontrollrom og læring etter hendelser.

Forrige artikkelBG-sjefen går av
Neste artikkelLite funn i F-West

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR