Petroleumstilsynet (Ptil) gjennomførte tilsyn med Maersk Drilling i desember 2013.,Tilsynet ble gjennomført i perioden 3. til 5. desember. Målet med tilsynet var for Ptil å følge opp at Maersk har gjort de nødvendige målinger og tiltak for å sikre seg at «Maersk Intrepid» er i samsvar med petroleumsregelverket for maritime systemer og bærende konstruksjoner.

Det ble funnet et avvik knyttet til utmattingsanalyser. Ifølge tilsynsrapporten var det ikke gjort utmattingsanalyser av innfestning av rør (jetting pipes) mot legger, og det var ikke gjort utmattingsanalyser av boretårnet.

Videre ble det identifisert forbedringspunkter knyttet til vanntette dører, bruk av standarder og utmattingsanalyser:

Ifølge rapporten hadde Mærsk Intrepid bare manuelle vanntette dører. Maersk har heller ikke håndtert avvik fra normer i samsvar med rammeforskriften § 24 om bruk av anerkjente normer.

Det siste forbedringspunktet var at det var brukt en dempning på 4 prosent av kritisk i utmattingsanalysene. Det er større enn det som er typisk observert fra målinger av oppjekkbare innretninger i sjøtilstander av betydning for utmatting.

Forrige artikkelNy brønn på Johan Sverdrup
Neste artikkelDavid Currie ny UK Regional President i Aker Solutions

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR