I et tilsyn gjennomført av Petroleumstilsynet ble det funnet avvik knyttet til ytelseskrav til beredskapen på Veslefrikk.,Petroleumstilsynet (Ptil) gjennomførte 25. – 28. august 2014 tilsyn mot Statoils styring av beredskap på Veslefrikk A og B .

Formålet med tilsynet var å få en oversikt over operatørselskapets prosesser og systemer som bidrar til å sikre en helhetlig styring med beredskapen på innretningene på Veslefrikk.

Tilsynet var rettet mot prosesser som skal sikre ivaretakelse av antakelser, forutsetninger, begrensninger og anbefalinger i beredskapsanalysen for Veslefrikk, og at disse blir kommunisert til beredskapsorganisasjonen.

Ptil fant avvik fra regelverkskrav knyttet til ytelseskrav til beredskapen.

Ifølge Ptils tilsynsrapport følges ikke ytelseskrav til beredskap opp ved måling og evaluering av resultat.

– Det er kommet frem i intervju og ved observasjon av øvelse at det kun måles ytelseskrav for kontroll med POB og MOB-båt øvelse. Det er kun disse ytelseskravene som er gjenstand for kontroll og oppfølging. Definerte ytelseskrav skal overvåkes under øvelser og brukes for å identifisere eventuelle behov for forbedring av beredskapen. Dette ble også påpekt under tilsyn av Veslefrikk i 2007, heter det i rapporten

Det ble også funnet forbedringspunkter knyttet til samtrening av personell i beredskapsorganisasjonen, kommunikasjonsutstyr for søk- og redningslag og sikkerhetsskilting og –merking.

Forrige artikkelVollgrav South er tørr
Neste artikkelTotals CEO døde i flyulykke

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR