Lundin-sjef C. Ashley Heppenstall avviser spekulasjoner om at selskapets intensive boreprogram på Johan Sverdrup handler om unitiseringsprosessen.

– Unitiseringsprosessen går sin gang, og vil gjøre det de neste to årene. Den får mye, kanskje for mye oppmerksomhet i pressen, men vi har ingenting å melde. For oss handler dette først og fremst om 1: å maksimere ressursene. 2: å bygge det ut på en optimal måte. 3: Unitisering, sier han til Petro Media News.

Han er selvfølgelig kjent med påstandene om at boringene handler om å sikre Lundin en størst mulig andel av feltet, men avviser bestemt at dette er tilfelle.

– Dette handler om maksimering av ressurser. For oss er det helt greit å ha en liten del av et stort felt, sier han.

Spudder nr 8 i november
Lundin spudder forøvrig den åttende avgrensningsbrønnen i Johan Sverdrup-lisensen, 16/2-16 den 17. november, om alt går etter planen. Også denne brønnen skal bores av semien «Transocean Winner» og formålet er å verifisere tilstedeværelse og tykkelse av øvre-Jura Draupne skifer og sand. Man forventer å finne olje av Avaldsnes -kvalitet i brønnen.

Avgrensingsbrønnen 16/2-16 skal bores 3,7 kilometer nordvest for 16/2-13 -brønnen, og estimert varighet for boreoperasjonene er cirka 49 dager ved funn.

Lundin har også sikret seg tillatelse til boringen av et eventuelt sidesteg under en operasjon beregnet å vare i 27 dager, i tillegg til en brønntest. Total varighet for operasjonene er estimert til 90 dager. Havdypet på stedet varierer fra 114 til 118 meter.

Lundin Norway AS er operatør i lisensen (40 prosent) med partnerne Statoil Petroleum AS (40 prosent) og Maersk Oil Norway AS (20 prosent).

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR