Majoritetsaksjonæren DnB, de største kreditorene og småaksjonærene har vært gjennom en omfattende prosess. Men har ikke greid å komme til enighet om verken ny kapitaltilførsel, konvertering av gjeld til aksjekapital eller gjeldssanering. Den økonomiske situasjonen tillater ikke videre drift i Bandak Group og ved Bandak Risør.

Over 90 mister jobben
Gruppen har i dag 355 ansatte og om lag 90 ansatte blir begjært av oppbudet. Derfor lever styret i dag inn oppbud til Skifteretten. Den videre driften blir nå ivaretatt av bobestyrer og med DnB som eier.

– Vi begjærer oppbud med tungt hjerte, men er glade for at vi har funnet løsninger som gjør at vi klarer å videreføre driften i de øvrige datterselskapene, inkludert Lunde og det til tross for svært krevende tider i norsk olje- og offshoreindustri, sier administrerende direktør Per Gunnar Borhaug til TA.
– Det viktigste er nå at ansatte som mister jobbene blir tatt hånd om på en god måte samt at vi finner gode løsninger for kunder som blir berørt, legger Borhaug til.

Etter hva Telemarksavisa forstår er han nå på vei ut av konsernet.

Problemer over tid
Herkules Private Equity Fond kjøpte seg inn i Bandak i januar 2010 og har siden kjøpt opp en  rekke selskaper for å skape kapasitet i subsea-segmentet. Det kraftige oljeprisfallet har ført til redusert kapasitet blant Bandaks kunder og arbeidsstokken er kuttet med 200 mann i 2014 og 2015.

Som TA har omtalt tidligere var resultatet for 2015 elendig med underskudd på 122 millioner kroner, etter de opplysninger avisen sitter inne med.

De største tapene har vært ved Bandak Risør AS som nå avvikles.

Foruten i Lunde er det drift i Stavanger, Ålesund, Malaysia, Moss, Stavanger og Halden.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelFabricom signerer rammekontrakt med Wintershall
Neste artikkelHelikopterulykken ved Turøy skjedde sannsynligvis grunnet tretthetsbrudd

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR