Aker Solutions fikk et driftsresultat (EBITDA) på NOK 477 millioner i tredje kvartal, ifølge selskapets rapport for tredje kvartal.

Det var ventet et resultat på NOK 470 millioner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

For et år siden var driftsresultat (EBITDA) på NOK 521 millioner.

Driftsresultatet (EBIT) endte på 289 millioner kroner, mens det var ventet et driftsresultat på 245 millioner kroner. For samme periode i fjor var tallet 329 millioner kroner.

Selskapet er foran skjema med sitt program for å øke kostnadseffektiviteten med minst 30 prosent innen utgangen av 2017. Det nå ventet å oppnå omtrent halvparten av
at forbedringen i år, opp fra et tidligere mål på en fjerdedel, ifølge selskapet.

Selskapet vant ordre for 3,5 milliarder kroner i kvartalet, inkludert to vedlikeholds- og
modifikasjonskontrakter fra Statoil på Troll– og Utgard-feltene. På samme tid i fjor fikk selskapet ordre for 4 milliarder kroner.

Ordrereserven var 32 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet, hvor om lag 60 prosent
var for prosjekter utenfor Norge. Dette er en nedgang fra en ordrereserve på 41 millioner kroner for et år siden.

Driftsinntektene ble redusert til 6 milliarder kroner i tredje kvartal, ned fra 7,5 milliarder kroner i tredje kvartal 2015.

Ifølge Aker Solutions er utsiktene for oljeservice fortsatt utfordrende, og prosjekter blir utsatt på tvers av bransjen. Det er noen tegn til oppgang, hovedsakelig i brownfield-segmentet, samt forventninger om at oljeprisen vil stabilisere på et høyere nivå i 2017.

Ifølge selskapet har allikevel kostnadskuttene en effekt, med fallende break-even-priser på prosjekter, noe som kan føre til at noen store utbygginger blir sanksjonert i løpet av de neste 12 månedene.

Aker Solutions skriver at selskapets største vekstpotensialet allikevel er utenfor Norge, hvor selskapet har vært i vekst.

 

 

Forrige artikkelTess kjøper Fluid Controll sitt konkursbo
Neste artikkelBergen Group får slettet gjeld

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR