Svakere omsetning men bedre totalresultat. Det ble fasiten for Eidesvik Offshore i første kvartal.

BEDRE: Eidesvik offshore får et bedre resultat,
tross dårligere omsetning. (Foto: EIDESVIK)

Selskapet melder om en omsetning på 247,5 millioner kroner, en nedgang fra 266,8 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Også driftsresultatet før nedskrivninger synker, fra 131 millioner i første kvartal i fjor til 107,8 millioner kroner i første kvartal i år.

– Nedgangen i driftsresultat før nedskrivninger skyldes delvis lavere kurs på amerikanske dollar samt uventet lange verkstedsopphold for 2 av våre skip, blant annet som følge av verkstedstreik. Utover dette har driften vært som forventet, sier administrerende direktør Jan Fredrik Meling i en børsmelding.

På tross av dette rapporterer selskapet om et bedre totalresultat. I første kvartal i fjor ble resultatet 43 millioner kroner i minus, mens i år melder selskapet om et resultat på 120,3 millioner kroner i første kvartal.

– Vi har sett en gradvis forbedring i spotmarkedet i Nordsjøen i 2011, og vi forventer en ytterligere tilstramming i løpet av andre og tredje kvartal for kvalitetstonnasje. Vi ser videre en økning i forespørsler etter kvalitetsskip mot lengre kontrakter, skriver selskapet i sin kvartalspresentasjon.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR