OD bekrefter i dag at Lundin har funnet olje i en 8-9 meter tykk sone i Juksa.

Mandag 19. november meldte Lundin om oljefunnet I letebrønn 7120/6-3 S, om lag 10 kilometer nordest for Snøhvit. Nå bekrefter Oljedirektoratet funnet.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter av tidligkritt og senjura alder (Kolmule-, Knurr- og Hekkingenformasjonen).

Brønnen påtraff olje i en åtte-ni meter brutto-kolonne i tynne sandsteinslag over en 25 meter sandsteinssekvens i Kolmuleformasjonen. I Knurr- og Hekkingenformasjonen ble det ikke påtruffet reservoarbergarter.

Ikke lønnsomt
Foreløpige beregninger viser at funnet ikke er lønnsomt. Det vil imidlertid bli gjennomført evaluering og analyser for å avklare nærmere ressurspotensialet i funnet.

Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 490. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2007.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2993 meter under havflaten og avsluttet i Kapp Toscanagruppen av tidlig- til mellom jura alder.

Havdypet er 330 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønn 7120/6-3 S ble boret av boreinnretningen «Transocean Arctic», som nå skal til utvinningstillatelse 475 i Norskehavet for å bore Wintershalls letebrønn 6407/1-6 S, Rodriguez.

Lundin er operatør i lisens 490 med 60 prosent eierandel. Partnerne er Spring Energy Norway (20 prosent) og Norwegian Energy Company (20 prosent).

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR