Oljedirektoratet bekrefter funn av olje og gass på Nuculaprospektet i Barentshavet hvor Hydro er operatør.

NTB/petro.no

Brønnen påviste både olje og gass, melder Oljedirektoratet onsdag.

Funnet, som er gjort om lag 65 kilometer nord for Honningsvåg, kan vise seg å overgå Goliat i størrelse, skrev Dagens Næringsliv mandag. Ifølge avisen kan Nuculabrønnen inneholde 300-500 millioner fat olje, mens Goliat anslagsvis inneholder 250 millioner fat olje.

– Resultatet fra brønnen vurderes som positivt for prospektiviteten i denne delen av Barentshavet, skriver direktoratet i en pressemelding.

Undersøkelsesbrønn 7125/4-1 ble boret med riggen «Polar Pioneer» til et totalt dyp på 1692 m under havoverflaten.

Må undersøkes
Hydro understreker at brønnen på Nucula ikke er produksjonstestet, men at det er gjennomført en omfattende datainnsamling og prøvetaking.

– Det er positivt at det er påvist et nytt petroleumssystem som fungerer også i denne delen av Barentshavet. Det er imidlertid viktig å understreke at det er behov for videre evaluering og analyse av innsamlede data for å avklare om funnet er økonomisk drivverdig, sier Tore Lilloe-Olsen, letesjef i sektoren Utvikling Norge i Hydros forretningsområde Olje & Energi.

Kystnært
Miljøbevegelsen har reagert entydig negativt på meldingen om at Nucula inneholder olje og gass. Natur og Ungdom har vært kritisk til boreoperasjonen, som er tidenes mest kystnære boring i et område som karakteriseres som særlig verdifullt og sårbart i forvaltningsplanen for Barentshavet.

Både Natur og Ungdom og Bellona har varslet kamp mot videre leting og utbygging i området.

Operatøren Hydro har 30 prosent av rettighetene i utvinningstillatelse 393. Øvrige rettighetshavere er Eni Norge (30 prosent), BG Norge (20 prosent) og Petoro (20 prosent).

Forrige artikkelIrakisk oljelov bra for kurderne – og DNO
Neste artikkelHydro involvert i oljefunn i Libya

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR