Hillevåg Elektro-Diesels nye pusteluftenhet for offshore og industrianlegg gir luft med sykehuskvalitet. Nå kan man trekke pusten med god samvittighet.

Systemet består av filtrering i fem trinn, og enden på visa er at luften som kommer ned i lungene på arbeiderne er ren nok til å tilfredsstille den europeiske standarden for medisinsk luftkvalitet som samsvarer med NS-EN 737-3.

Ren og pen luft

– Dette er helt ren luft. Vi fjerner olje og vann i tåke og dråpeform, og restinnholdet av olje er 0,01mg/m³ og partikler ned til 0,01my (måleenhet for finhetsgrad, red). Vi fjerner helt ned til 0,003 mg/m3 med olje i dampform, og det gjør at denne enheten gir en helt ny kvalitet på luften i arbeidsmiljøet, sier Knut Larsen, utleiesjef hos Hillevåg Elektro-Diesel til Oilinfo Weekend.

Lignende enheter er ofte oljesmurte, mens denne, døpt BAC 1, er helt oljefri. Tradisjonelt sett var det nok at et filter sluttet å fungere før olje kom i lufta. Det problemet har Hillevåg Elektro-Diesel eliminert ved å ikke ha olje i systemet i det hele tatt, forteller Larsen I tillegg er enheten elektrisk. Slik har selskapet presset støynivået under 85 desibel. Systemet oppfyller også Norsoks Z-015-standard.

– Ideen kom i forbindelse med ONS 2006. Mange av våre kunder gav uttrykk for at de hadde lyst på en enhet som dette, så det var da vi begynte å se på mulighetene, forteller Larsen.

– Tenker ikke på konsekvensene

Han mener HMS-krav tvinger fram nyvinninger av denne typen, og at pris ikke burde være et spørsmål.

– Det er selskaper som setter inn oljesmurte enheter i systemene sine uten å tenke på konsekvensene. Vi tilbyr heller at de kan få en enhet hos oss som ivaretar alle hensyn, og som gjør at arbeidsfolka kan trekke pusten med god samvittighet, uten å være redde for hva de får i seg, forteller Larsen til Oilinfo Weekend.

I tillegg til fokuset på luftkvalitet, har enheten kapasitet til å forsyne opp til 20 personer med friskluft, noe som er regnet for høyt i forhold til eksisterende løsninger

– Vi har hatt enheten ute hos store kunder nå, noen av de største selskapene på norsk sokkel, og de liker tydeligvis det vi tilbyr. Vi driver primært med utleie av disse enhetene, og vi har knapt nok hatt de inne på lager siden vi startet med dette her, og i tillegg har vi faktisk solgt noen enheter også, sier en tydelig fornøyd utleiesjef.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR