Bellona er svært positive til at Statoil styrker sin posisjon innenfor havvind i Europa.

– Dette er symbolsk for den energifremtiden vi er på full fart inn i. Ifølge Bloomberg New Energy Finance går over 70 prosent av alle nye energiinvesteringer i verden inn i fornybare energiprosjekter. Statoil ser åpenbart de enorme mulighetene i fornybar energi og et energisystem i endring, sier seniorrådgiver Runa Haug Khoury i en melding i dag.

Bloombergs tall fra januar i år viser at det i fjor ble investert mer penger i vind- vann- og solkraft enn noen gang tidligere: over 2900 millarder på verdensbasis. Investeringsnivået er seksdoblet fra 2004. Kina er den aller største investoren i det fornybare markedet, mens Europa hadde sitt svakeste år siden 2006.

Les også: Statoil inn i tysk havvind-prosjekt

Bellona, Runa Haug Khoury
Seniorrådgiver Runa Haug Khoury, Bellona

– Norge har et svært godt utgangspunkt for å delta industrielt i det internasjonale havvindmarkedet. Dette handler om å vri vår kompetanse fra olje,

gass og maritim sektor, over til havvind. Statoil kan få en spesielt viktig rolle i så måte. Havvind er spesielt fordi det er svært kapitalintensivt. Derfor er det bare aktuelt for enkelte markeder. Tyskland er et slikt marked, så dette er et smart trekk av Statoil, sier Haug Khoury.

i mars kunngjort at selskapet går inn i landbasert vindkraft i USA.

– Vi i Bellona synes det er gledelig å se at Statoils nye fornybarfond er modig og proaktivt. De trår nå til med sin andre storinvestering i det internasjonale fornybarmarkedet, sier Haug Khoury.

Hun har ett stort håp for Statoils nye fond:

-Nå håper vi å se Statoil satse i de virkelig store vekstmarkedene for fornybar energi: sol og energilagring. Kanskje kan Statoils fond bidra til å styrke Norges egen industribygging i disse markedene, spekulerer Haug Khoury håpefullt.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelFlere kontrakter for Deep Sea Supply
Neste artikkelVi gratulerer 330 skvadronen med 75 års dagen!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR