Bellona-leder Frederic Hauge sier Kristin Halvorsen har erklært miljøbevegelsen krig. Han nekter å møte Halvorsen som SV-leder, men kan vurdere å møte henne som finansminister.,NTB

Det er isfront mellom SV og Bellona etter Kristin Halvorsens uttalelser i helgen om at det bare er kjeft å få fra miljøbevegelsen og at miljøbevegelsens argumenter derfor ikke kan brukes i interne dragkamper i regjeringen.

– Dette er det dummeste jeg har hørt Halvorsen si noen gang. Dette er helt uhørt. Halvorsen erklærer oss krig, og det skal hun få merke, sier Hauge til NTB.

Bellona-lederen forlanger unnskyldning fra Halvorsen.

– Inntil hun ber oss om unnskyldning, har jeg ingen interesse av å møte Kristin Halvorsen. Å møte henne som SV-leder er helt uaktuelt. Om det er i egenskap av finansminister, skal vi vurdere det, sier Frederic Hauge.

– Er dette å anse som en boikott?

– Jeg vil heller kalle det prioritering. Når hun sier så dumme ting, vil jeg heller bruke tiden min på å snakke med næringslivet. Der har jeg mer å hente enn å bruke tiden min på en finansminister som sier at alle klimatiltak må være kostnadseffektive, sier Hauge.

Forrige artikkelEldre har størst nedgang i sykefraværet
Neste artikkelCrew Minerals slår tilbake mot NRK

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR