Conocophillips, Statoil, Eni og Total ser på muligheter for å utvikle minst to olje- og gassfunn i Ekofisk-området i Nordsjøen.

Myndighetene ønsker fortgang i prosessen, men partene har nå bedt om mer tid.

Ifølge informasjon petro.no har fått tilgang til, har kvartetten søkt om utsatt frist for vurdering av funnene Tommeliten Alpha og King Lear fra 1. mars 2017 til 1. juli 2017.

En fellesutbygging og tilknytning til Ekofisk skal være et alternativ. Men dokumenter petro.no har fått tilgang til, viser at Statoil også vurderer å jobbe fram King Lear som en selvstendig utbygging.

«Statoil vil sikre et robust gass- og kondensatprosjet ved blant annet å modne fram King Lear sammen med leteaktivitet, tekniske evalueringer og kommersielle alternativer for en gassutbygging i området. Dette prosjektet har vist at det finnes tekniske muligheter for King Lear som alternativ til Ekofisk tie in-løsningen», skriver Statoil i et brev til Olje- og energidepartementet.

King Lear er anslått å inneholde mellom 70 og 200 millioner fat oljeekvivalenter. Nabofunnet Julius er anslått til 15-75 millioner fat. Tommeliten Alpha inneholder ifølge Oljedirektoratets faktasider, rundt 150 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav det meste er gass.

Statoil har også advart myndighetene mot å presse frem en forhastet løsning.

«Vårt arbeid viser at prosjektet er umodent og at det er risiko for verditap dersom man starter for tidlig. Med ytterligere analyser, kan mer optimale løsninger bli tilgjengelige for en områdeutbygging av King Lear, enten det dreier seg om en tilknytning eller en selvstendig utbygging».

Forrige artikkelSkroter to rigger
Neste artikkel«Statoils nye helikopterplan svekker beredskapen i Norskehavet»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR