Det har gått prestisje i giftdumpingsaken for Statens forurensningstilsyn, mener Oslo Ap. Nå ber partiet miljøvernminister Helen Bjørnøy stanse arbeidet i Oslofjorden.,NTB

– Statens forurensningstilsyn (SFT) ser ikke klart i saken om giftdeponiet ved Malmøykalven, mener Oslo Arbeiderparti. I et brev miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) får på pulten mandag, ber partiet Bjørnøy sette foten ned for videre deponering av giftig slam i Oslofjorden.

I brevet til Bjørnøy skriver Oslo Ap: «Mye tyder på at det er blitt for mye prestisje knyttet til forsøksprosjektet fra SFT, Norges Geologiske Institutt, Oslo havnevesen og Byrådet i Oslo sin side. Man har lagt til side det viktige føre-var-prinsippet, som må gjelde i slike sårbare områder.»

– Det er kommet så mange motstridende opplysninger at nå må Bjørnøy gripe inn og stoppe dette, sier Jan Bøhler, stortingspolitiker og leder av Oslo Ap til Dagsavisen.

Marit Kjeldby, direktør for miljøoppfølgingsavdelingen i SFT, benekter at det har gått prestisje i saken.

– Det viktige for oss er at miljøoppryddingen blir gjort på en trygg og god måte. Det mener vi den blir hvis kravene i konsesjonen blir overholdt.

Forrige artikkelEldre har størst nedgang i sykefraværet
Neste artikkelCrew Minerals slår tilbake mot NRK

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR