LO og Petoro bekymrer seg for at StatoilHydro utsetter investeringer på norsk sokkel. Nå ber de selskapet om å ta ansvar.

StatoilHydro avviser at de har «bråstopp» på norske investeringer, og mener selskapet har historisk høyt investeringsnivå som har økt de siste årene.

På den andre siden mener flere aktører at StatoilHydro har for mange utsatte investeringer i Norge.

Nå ber LO-leder Roar Flåthen om at selskapet tar ansvar for å holde norsk aktivitet oppe, da verftsindustrien og leverandørselskapene har tomme ordrebøker.

– StatoilHydro er så stor og dominerende på norsk sokkel at det Statoil gjør og ikke gjør, har stor betydning. Dette er et ansvar selskapet har, også som et selskap der staten er majoritetseier. Det er en liten stund siden jeg har fått noen godsaker fra dem, sier Roar Flåthen til Dagens Næringsliv .

Petoro også bekymret
Også Petoro bekymrer seg for utsatte investeringer og prosjekter. Statens eget oljeselskap mener framdriften i flere StatoilHydro-prosjekter ligger langt etter planen, og nevner eksempler som Snøhvit tog II, kompresjonsanlegg på åsgard, boreanlegg på Gullfaks, en satellitt på Kristin, Valemon og Gudrun.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR