Beredskapskonferansen starter offisielt i dag. I går kveld ble syv mann reddet opp av det kalde Tromsø-vannet.

Klokken ni i dag setter årets utgave av Beredskapskonferansen i gang, med et langt program. Blant annet finner vi på den første offisielle dagen navn som justisminister Grete Faremo, OLF-sjef Gro Brækken, Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort og klinikkoverlege Mads Gilbert. Temaene for dagen varierer fra «Beredskap i et internasjonalt perspektiv», innom «Beredskap og virksomhet i nordområdene», til «Håndtering av terrorsituasjoner».

Men konferansen startet uoffisielt tirsdag ettermiddag. Med Nofi og All Maritim i spissen, ble det blant annet gjennomført en redningsaksjon fra vannet, der flere rednings- og sikkerhetsaktører var med, for å demonstrere nytt utstyr knyttet til masseredning til sjøs. Syv mann lå i sjøen, mens forskjellige typer sikkerhetsutsyr ble tatt i bruk for å vise redningsmetodene. I tillegg ble oljevernutstyr demonstrert, for å vise hvordan man hindrer at utslippet når land.

Konferansen fortsetter i morgen, torsdag, med flere innlegg, fra blant annet Wintershall og Petroleumstilsynet, samt presentasjon av BarentsWatch av fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR