Det Bergen-baserte riggselskapet Frontier Drilling har drevet prøveboring utenfor kysten av Burma.

NTB

Riggen «Frontier Duchess» skal ha prøveboret på flere blokker i det såkalte Shwe-feltet, men selskapet er svært ordknappe om oppdraget.
– Det eneste jeg kan si om den saken, er at oppdraget er avsluttet, sier Frontier Drillings finansdirektør Roar Bye til Norwatch.

Norsk kritikk
Norske myndigheter har gjentatte ganger oppfordret norsk næringsliv til å holde seg unna Burma, der militærjuntaen styrer med jernhånd.

Senest denne uken kritiserte utenriksminister Jonas Gahr Støre generalene i Burma for å opprettholde husarresten av demokratibevegelsens leder, fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.
Frontier Drilling understreker at prøveboringen i Burma skjedde på oppdrag for det sørkoreanske selskapet Daewoo og ikke for militærjuntaen.
– Vi hadde en borejobb for det koreanske selskapet Daewoo, og har ikke inngått noen avtale med militærjuntaen i Burma. Det dreide seg om en mindre jobb som besto av leteboring, sier Bye til Norwatch.

Store gassfunn
Daewoo undertegnet i 2000 kontrakt med militærjuntaens selskap Myanmar Oil and Gas Enterprise (MOGE), og er hovedoperatør på Shwe-feltet.

I 2004 opplyste det sørkoreanske selskapet at det var funnet gass til en verdi av mellom 90 og 120 milliarder kroner på feltet, og siden skal det være gjort enda større funn. Gassen skal etter planen selges til India og transporteres i en ny rørledning.

Da statsminister Jens Stoltenberg besøkte India tidligere i år, var et samarbeid innen på olje- og gassektoren tema under samtalene.
– Jeg tror at det er langt fram før norske selskap vil være med på å bygge den type rørledninger. Men det er de norske selskapene som selv må avgjøre om de vil være med, var Stoltenbergs svar på et spørsmål fra NTB om hvordan han så på norsk deltakelse i byggingen av Burma-rørledningen.

Frontier Drilling havnet på verstingelisten til den internasjonale Burma-kampanjen.

Forrige artikkelNei-siden taper terreng
Neste artikkelOljeprisen stiger før Solanas møter i Iran

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR