Polarcus Limited fikk en prestisjefylt, usynlig voktende hånd over sitt nye seismikkskip «Vyacheslav Tikhonov». Russlands statsminister Vladimir Putin er nå offisielt skipets høye beskytter.

Av Magnus Birkenes

SEIL I FRED: Vladimir Putin skal vokte over seismikk-
skipet «Vyacheslav Tikhonov» (Foto: Det Russiske
Statsministerkontoret)

Det ultramoderne skipet ble sjøsatt under navnet «Polarcus Selma» i august i år, og ble denne uken omdøpt til «Vyacheslav Tikhonov» under en seremoni i den russiske byen Sochi ved Svartehavet.

Skipet er på vei til en femårig bareboat-avtale med OAO Sovcomflot i Russland, og er det sjette skipet i Polarcus Limiteds flåte. Skipet er av Ulstein SX133 X-Bow-design, og er spesielt laget for operasjoner i arktiske farvann. Det er 84,2 meter langt og 17 meter bredt, og har en toppfart på solide 17 knop.

Skipet står heller ikke tilbake på kapasitetsfronten, da det kan slepe opptil åtte streamere på 6.000 meter hver (eller seks streamere med lengder på opptil åtte kilometer), med mellom 25 og 200 meters avstand mellom hver tråd.

Det ble konstruert ved Drydocks World i Dubai.

Forrige artikkelTroms Offshore støtter Eni
Neste artikkelEt lite stopp på Hanøytangen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR